Ocenění hejtmanky za společenskou odpovědnost 2

Ocenění hejtmanky za společenskou odpovědnost

Dne 28. května 2019 proběhlo vyhlášení a předávání Ceny hejtmanky Jihočeského kraje za společenskou odpovědnost za rok 2018.  Do ocenění se mohly přihlásit firmy, neziskové organizace i obce realizující v roce 2018 dobrovolné a nadstavbové aktivity s pozitivním dopadem na společnost v ekonomické, sociální a environmentální oblasti.

Pod pojmem společenská odpovědnost lze chápat např. stanovení základních hodnot v organizaci, jejich dodržování a šíření; snaha vyjít vstříc zaměstnancům při hledání rovnováhy mezi pracovním a osobním životem; podpora místní komunity; ochrana přírodních zdrojů či životního prostředí.

Do ocenění se přihlásilo celkem 32 jihočeských subjektů v 5 kategoriích. Hodnotitelé a Rada pro hodnocení vybrali dle stanovených kritérií v každé kategorii 3 oceněné. Jelikož se nejednalo prvotně o soutěž, ale také o sdílení pozitivních zkušeností realizovaných v Jihočeských firmách a organizacích, udělila hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská jako poděkování všem zúčastněným Čestné uznání.

V kategorii „Střední organizace s 250 a méně zaměstnanci, jejichž hlavní náplň činnosti je podnikání“ zvítězila firma Technické služby Tábor s.r.o., která se společenskou odpovědností zabývá již několik let.

 

Michal Polanecký

Sdílejte příspěvek