EVUM 2

4 etapa pořízení komunálních elektromobilů

V rámci Národního programu životní prostředí výzvy č. 3/2022, získala společnost Technické služby Tábor finanční prostředky na realizaci projektu 4 etapa pořízení komunálních elektromobilů.
Přidělená dotace byla využita na nákup nových vozidel EVUM vyrobených v Německu, které budou sloužit zaměstnanců společnosti při plnění pracovních povinností při péči o veřejnou zeleň a údržbě komunikací. Jejich používání přispěje ke zlepšení životního prostředí a kvality života v Táboře a okolí, úspoře provozních nákladů, bude podpořeno používání vozidel s alternativním pohonem a zvýší se propagace ekologického způsobu dopravy.
Užitkový elektromobil EVUM je jako jediné vozidlo na trhu vybaveno pohonem 4×4, odpruženým robustním podvozkem zvládajícím i terén, dvojicí výkonných elektromotorů a baterií o vysoké kapacitě, takže lze opravdu bez obav nasadit pro mnoho typů prací a to celoročně! Samotný provoz vozidla bude pak každý rok generovat značnou úsporu nákladů (až 80 %) proti konvenčním vozidlům se spalovacím motorem a výborně se hodí pro krátké přerušované jízdy jaké jsou v nasazení obvyklé a při kterých trpí technika vybavená startéry, DPF a AdBlue systémy.

Sdílejte příspěvek